LTU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA PEMBACA BLOG LTU...MUSIM QURBAN BERMULA..SILA SINGGAH KE LADANG TERNAKAN ULU YAM UNTUK MELIHAT SENDIRI TERNAKAN KAMI ATAU HUBUNGI 0192195589 Puan Zaitun OR En Sidek 012-3770445

MAHA dalam kenangan

Terima Kasih VETERINAR SELANGOR kerana memberi LTU peluang
Terima Kasih semua pengunjung PAVILION SELANGOR
USAHAWAN SELANGOR
FAMA
JABATAN PERTANIAN
LKIM
RISDA
PKPS
JABATAN PERIKANAN
MARDI
UPEN SELANGOR
MOA
dan kepada yang terlibat

Share

Read more...

ICT : Pemasaran Yang Berkesan


Salam Penternakan

Penggunaan ICT adalah salah satu alatan pemasaran yang berkesan.ICT terdiri dari Telefon,Fax,Sms,Website atau blog.Pengunaan Blog adalah salah satu ICT yang murah.Anda cuma langgan Internet dan daftar akaun google atau lain pembekal perkhidmatan percuma.

Disini saya cadangkan BLOGSPOT.Ianya sangat mudah.Anda perlu daftar akaun google dan anda boleh mencipta blog semudah 1,2,3.Segala aktiviti perniagaan anda anda boleh berkongsi dengan semua pelanggan.

AWAS !!!
Penggodam atau hacker ! Mereka ini biasanya adalah PESAING anda .Mereka sanggup mengupah Profesional untuk mengodam akuan anda.Langkah keselamatan 'JANGAN PAMIRKAN akuan EMEL yang bersambung dengan Blogspot anda.

ALAT PENGESAN PELANGGAN
Untuk mengetahui siapa yang melayari blog anda,anda perlulah memasang alat pengesan IP.Ada banyak alat pengesan IP yang ditawarkan.Anda cuma berdaftar percuma dan memasang "kod mudah" yang diberikan.
Sebagai Contoh CBOX ,anda boleh mengesan siapa yang melayari blog dan meninggalkan pesan.
Dengan IP anda dapat mengesan KEDUDUKAN LOKASI pelanggan anda.Anda boleh juga memasang alat pengesan IP yang mengesan Latitude and Longitude pelangan anda.Dari Latitude and Longitude anda cuma pergi ke google map dan lokasi pelanggan anda dapat dikesan.


Pengesan EMEL
Emel yang dihantar atau alamat emel juga dapat dikesan lokasinya.Semua alatan diberi percuma.Tujuan pemasangan alat pengesan ini sedakar mengetahui lokasi pelanggan anda.

Share

Read more...

About This Blog

Blog Ladang Ulu Yam dibina sejak 2007
Sila hubungi uluyamfarm@gmail.com
019 2195589 or 012-3770445

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP