LTU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA PEMBACA BLOG LTU...MUSIM QURBAN BERMULA..SILA SINGGAH KE LADANG TERNAKAN ULU YAM UNTUK MELIHAT SENDIRI TERNAKAN KAMI ATAU HUBUNGI 0192195589 Puan Zaitun OR En Sidek 012-3770445

KEBAIKAN SUSU KAMBING SEGAR LADANG TERNAKAN ULU YAM


KEBAIKAN SUSU KAMBING SEGAR LADANG TERNAKAN ULU YAM

Kebaikan susu kambing segar dari Ladang Ternakan Ulu Yam ( LTU ),

ternakan diberi makan 70% rumput segar yang 100% penggunaan baja organik.Selebihnya 30% dalam makanan berbentuk pallet dan vitamin tambahan . Disebabkan itu hasil susu dari LTU kurang bau hamis kambing.

 • KECANTIKAN

Susu kambing segar terbukti kaya dengan protein,vitamin dan mineral yang dapat membantu membaikpulih tubuh dari dalam untuk penghasilan kulit yang cerah dan bermaya.Ianya juga berupaya mengekalkan keremajaan wajah.Badan yang sihat dapat mempengaruhi keyakinan diri yang tinggi dan penampilan yang menarik.Pakar dermatologi menyarankan pengambilan susu kambing segar kepada pengidap penyakit kulit seperti ekzema (radang kulit) dan masalah jerawat.Susu Kambing segar juga boleh bertindak sebagai agen perlembab untuk kulit secara semulajadi.

 • KESIHATAN

  1. Merawat bayi kekuningan semasa baru lahir.Anda perlu suamkan susu dengan merendam sebotol susu kambing segar didalam mangkuk berisi air panas.Beri bayi minum sesudu teh (suam). Selebihnya diminum oleh ibu bagi meningkatkan penghasilan susu badan disamping mencegah kekuningan bayi dan menambahkan tenaga selepas bersalin.
  2. Ibu yang sedang sarat mengandung digalakkan meminum susu kambing segar bagi menambah tenaga serta menambah protein, vitamin dan mineral yang diperlukan .
  3. Susu kambing segar berupaya meningkatkan ketahanan badan dari serangan penyakit berbahaya seperti asma akut,jantung,darah ting,insomnia,migraine,hepatitis,sakit sendi,osteoperosis,mengurangkan masalah sembelit dan mengurangkan urat timbul.

 • MENAMBAH TENAGA LELAKI

  1. Bagi menambah tenaga kelakian anda,ambil 3 biji kurma (dibuang biji),7 biji krismis dan sebotol susu kambing segar (250ml).Masukkan ketiga-tiga bahan dalam “pengisar” dan dikisar sejati.Khasiatnya setanding tongkat ali dan kelebihannya amat ketara dan rasa lebih enak dari tongkat ali.

UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA LAYARI http://landanguluyam.blogspot.com atau menghubungi Abg Sidek di 012 3770445 atau datang ke LTU di Lot 821,Jalan Ulu Yam Lama ,(Jalan Lama KL – Ipoh),44300 Batang Kali, Hulu Selangor.


Read more...

MUSIM KORBAN KIAN HAMPIRDah seminggu berkampung di Ladang Ternakan Ulu Yam bagi membantu menguruskan tempahan lembu-lembu korban.Hampir 250 ekor telah di tempah.Sekiranya anda masih mencari lembu korban disekitar Lembah Klang di berkunjung ke Ladang Ternakan Ulu Yam.
Terletak 45 KM dari Kuala Lumpur.Sama ada anda menggunakan Highway Plus,Jalan Selayang Rawang Tanjung Malim atau Gombak,Kampung Nahoda,Sg Tua , Hulu Yam atau anda dari Tanjung Malim ke Rawang, singgahlah membuat tempahan sementara stock masih ada.
Penghantaran disediakan.

Alamat Kami
Lot 821,Batu 30 Jalan Ulu Yam Lama (Jalan KL-Ipoh),44300 Batang Kali,Hulu Selangor,Selangor.

HP : 012 3770445 Abg Sidek / 017 5132208 / 019 2195589

Atau

Menaiki Komuter ke Station BATANG KALI dan berjalan kaki 10 minit.
Share

Read more...

MENJADI PELABUR

Sekiranya anda seorang usahawan ,tak kira dari Malaysia atau Singapura dan anda berminat untuk menjadi penternak.Apa yang anda perlu lakukan hanya :-

1.Menyediakan Modal
2.Kawasan

Kami boleh membantu anda.Kita berkongsi perniagaan.Anda keluar modal dan kawasan dan kami sediakan kepakaran.
sila hubungi 017 513 2208 abghalim
Share

Read more...

About This Blog

Blog Ladang Ulu Yam dibina sejak 2007
Sila hubungi uluyamfarm@gmail.com
019 2195589 or 012-3770445

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP