LTU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA PEMBACA BLOG LTU...MUSIM QURBAN BERMULA..SILA SINGGAH KE LADANG TERNAKAN ULU YAM UNTUK MELIHAT SENDIRI TERNAKAN KAMI ATAU HUBUNGI 0192195589 Puan Zaitun OR En Sidek 012-3770445

MENCARI NAJIS KAMBING

SALAM

Ini emel dari seorang sahabat.Beliau ingin membeli najis kambing.Sekiranya sahabat Penternak ingin menjual sila hubungi beliau.


Assalamualaikum & selamat sejahtera,

Saya Jeffery dari Mentakab, Pahang dpt e-mail dr
internet. Saya tgh cari najis kambing (yg makan rumput
)dlm qty yg byk kira-kira 500 kg sebulan bmula ptghan
bln Mei 2008(mungkin bermula 9Mei). Bolehkah saudara
jd pembekalnya? Kalau boleh, saya nk tahu perkara
berikut:
- Harga per guni atau per kg? (berapa kg 1 guni?)
- najis fresh atau telah dihancurkan?
- Menyediakan transportation ke Mentakab? Harga 1
trip?

Jeffery
019-9488518
jefferysaid@yahoo.com

Read more...

PROJEK RM100JUTA


Selangor teruskan projek ternak babi
08/04/2008 7:38pm

SHAH ALAM 8 April - Kerajaan campuran Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas Selangor tetap meneruskan projek ternakan babi moden di negeri itu walaupun mendapat bantahan pelbagai pihak termasuk orang ramai dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO).

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, projek itu yang akan dilaksanakan di Sepang sebenarnya telah diluluskan oleh kerajaan negeri sebelum ini pada 30 Januari lalu.

Justeru, jelasnya, barisan Exco Selangor yang bermesyuarat Rabu lalu merasakan amat wajar untuk meneruskan projek berkenaan memandangkan kawasan tersebut telah menjadi tapak utama ladang babi di negeri ini.

IKLAN@UTUSAN


Agak-agaknya bila depa nak taja PROJEK TERNAK LEMBU DAN KAMBING.Antara babi dan kambing yang mana SUNNAH nabi SAW?Harap-harap kita memikirkan kembali niat sucu murni ini.Siapa yang nak membela kita kalau bukan kita sendiri.Jangan ULANGI kesilapan kerajaan yang lalu.Dalam Pemerintahan Masyarakat Majmuk kita faham akan situasi pemerintah,tetapi jangan kerana kesilapan yang kecil dijadikan isu besar.Dah menjadi turun temurun lagi,MELAYU fobia dengan perkataan BABI.Jangan kita jadi macam BABI.
FIKIR-FIKIRKAN.....

Read more...

About This Blog

Blog Ladang Ulu Yam dibina sejak 2007
Sila hubungi uluyamfarm@gmail.com
019 2195589 or 012-3770445

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP