LTU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA PEMBACA BLOG LTU...MUSIM QURBAN BERMULA..SILA SINGGAH KE LADANG TERNAKAN ULU YAM UNTUK MELIHAT SENDIRI TERNAKAN KAMI ATAU HUBUNGI 0192195589 Puan Zaitun OR En Sidek 012-3770445

Pemungut Sampah Dan Pembersih Kandang


Pemungut Sampah Dan Pembersih Kandang

Dua insan yang banyak berbakti pada umat sejagat.Cuba kita bayangkan kalau kedua insan ini mogok selama sebulan.Bumi malaysia akan berbau busuk dan menjijikan.Oleh itu hargailah kedua insan yang sangat berjasa ini.Mereka umpama udara yang segar di subuh pagi.Kita selalu memandang jijik atau memandang rendah pada pekerjaan ini.Berselisih dengan mereka ada yang menutup hidung. Pernahkah kita terfikir kalau semua manusia semua bersikap seperti kita.Bayangkan apa nasib bumi Malaysia.
Ayuh Malaysia berikan sedikit PENGHORMATAN pada mereka yang sangat berjasa kepada kesegaran udara kita.Bantu mereka dengan menjaga displin kita atau kita jadi majikan yang berperikemanusiaan.
BACA DISINI.

Pada semua MAJIKAN hayati keratan kata-kata 2000 tahun dahulu dari SUN TZE berbunyi"sekiranya kita melayan askar (pekerja) kita seperti anak kesayangan kita,mereka sanggup mati kerana kita"

Pada rakyat MALAYSIA "kebersihan amalan mulia" seperti juga memuliakan PemungutSampah.

Kepada semua MANUSIA "wang bukan segala-galanya" Hargai insan lain yang banyak berjasa pada bumi kita.


Idea dari PENSYARAH BATC UTM :MR NG SAU YON

Read more...

About This Blog

Blog Ladang Ulu Yam dibina sejak 2007
Sila hubungi uluyamfarm@gmail.com
019 2195589 or 012-3770445

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP