LTU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA PEMBACA BLOG LTU...MUSIM QURBAN BERMULA..SILA SINGGAH KE LADANG TERNAKAN ULU YAM UNTUK MELIHAT SENDIRI TERNAKAN KAMI ATAU HUBUNGI 0192195589 Puan Zaitun OR En Sidek 012-3770445

JANGAN ADA DENDAM DIHATI

Comment abghalim:
Sakan hang bob,baguih sungguh.Happy dan tersenyum bangga bila kawan aku dah berjaya.Apa la aku ni dok senyum ja bila tengok pic ni.Tak tau nak kata apa lagi.HANG MEMANG DAN SEMEMANGNYA HEBAT.

Jawapan MYBOB
Takde lah bang..jangan salah anggap...benda nie kerja berkumpulan..teamwork..bukan saya sorang...nak kata berjaya tu belum laie..banyak benda lain nak buat...malah kandang kita orang pun tak sebesar macam orang lain...

cuma satu jer lah ...kami tidak tumpu hanya pada kambing sahaja..tetapi apa yang diperlukan dalam industri penternakan kambing ni...so kami try exlplore impot/eksport,R&D dalam makanan ternakan ruminan, RFID, Livestock Management dll..(lagi pun selama ni kita banyak bergantung pada bangsa lain..skrg ni bangsa2 tersebut pun dah mula calling2 kita orang..tu yang best hehehe)..
yang terbaru ni kami pada dasarnya mendapat kerjasama dari Dr.Wan Azhari dari Pengarah Bahagian Ternakan Ruminan MARDI dan Dr.Yusof dalam projek pallet dan silaj. Yang terbaru pula kami adakan rundingan dengan satu pricipal RFID yang beleh menyediakan "Portable Livestock System" yang boleh membantu dalam pengurusan ternakan dengan lebih berkesan dan efektif. Malah sehingga mampu di monitor oleh satu dedicated server untuk menglink kan semua2 penternak yang terlibat dan kita boleh monitor keadaan semasa..dari kambing tu lahir/atau turund dari kapal terbang...sehinggalah ke end user/slaughter house...insyallah sampai masa saya akan demo kan benda ni pada kawan2 penternak yang lain..

gembira-gembira gak...lagi best gembira ngan kawan2 yang lain juga hehehehe

wasalam.

P/s abghalim berkata:SALAM MAJU JAYA,SIKAP RENDAH DIRI BUAT KITA DISANJUNG TINGGI
IKUTI KISAHNYA DISINI.

Read more...

About This Blog

Blog Ladang Ulu Yam dibina sejak 2007
Sila hubungi uluyamfarm@gmail.com
019 2195589 or 012-3770445

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP