LTU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA PEMBACA BLOG LTU...MUSIM QURBAN BERMULA..SILA SINGGAH KE LADANG TERNAKAN ULU YAM UNTUK MELIHAT SENDIRI TERNAKAN KAMI ATAU HUBUNGI 0192195589 Puan Zaitun OR En Sidek 012-3770445

Buku Yang Patut Dibaca

Malaysia mengimport lembu dari Australia hampir 6000 ekor sebulan yang menelan belanja hampir RM10 hingga RM120 juta sebulan. Kenapa tidak kita sendiri yang menjadi pembekal kepada negara? Baca selanjutnya disini.

Read more...

SALAM MAJU JAYA

Sabtu 21-7-07 sebuah lagi ladang ternakan kambing akan dibuka di Kulim Kedah. Ladang yang dimiliki oleh salah seorang dari sahabat penternak. ajiicam @ Haji Hisham bekas penuntut lulusan Universiti di USA, berhenti kerja bagi menumpukan sepenuh masa dalam bidang yang kita berkongsi rezeki bersama.
Harapan abghalim pada beliau agar beliau tabah dan berusaha dengan gigih.Sokongan dari kami selalu bersemarak agar ajiicam maju dan berjaya dan dapat membantu rakan-rakan yang lain pula.
Dengan lafaz BISMILLAHIRROHMANIRROHIM kami berdoa agar Haji Hisham @ ajiicam akan diberkati, tabah dan maju dalam bidang penternakan. AMIN

Read more...

Penyembelihan Kambing

Lain padang lain belalang...ungkapan ini sama seperti ini.Lain Kandang Lain kambing,Lain Customer Lain Permintaan.Begitu juga dengan citarasa pembeli,ada yang nak ternakan hidup hidup dan ada pula yang nak disembelihkan.Kekadang mereka meminta kita mengambil gambar ternakan sebelum dan selepas sembelih.Mereka juga tidak keberatan membayar dengan harga yang berpatut atau mampu milik.Kepada rakan penternak ini adalah satu lagi perkhidmatan sampingan kita dan kepada pembeli,kami berusaha akan memberi perkhidmatan yang terbaik dengan harga yang berpatutan.Anda mampu memilikinya.

Sila lihat disini,gambar semasa penyembelihan kambing yang diminta gambar diambil oleh pembelinya KLIK GAMBAR.

Read more...

About This Blog

Blog Ladang Ulu Yam dibina sejak 2007
Sila hubungi uluyamfarm@gmail.com
019 2195589 or 012-3770445

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP