LTU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA PEMBACA BLOG LTU...MUSIM QURBAN BERMULA..SILA SINGGAH KE LADANG TERNAKAN ULU YAM UNTUK MELIHAT SENDIRI TERNAKAN KAMI ATAU HUBUNGI 0192195589 Puan Zaitun OR En Sidek 012-3770445

SERAMA KEDAH

Serama Kedah
Klik pada gambar untuk melihat gambar seterusnya


Ramadan yang penuh berkat ini saya telah ditemukan dengan seorang lagi rakan penternak yang baru.Beliau bersama dua lagi saudaranya menunggu saya di Petronas Taman Selasih Kulim.Dalam pukul 10pagi saya sampai disana dan kami bersama sama bertolak ke Ladang Ulu Yam.Yusri atau SERAMA KEDAH memandu kereta dengan berhati hati.Had laju yang ditetapkan tidak pula dilanggari.Itulah ciri ciri orang orang orang yang berjaya berdisplin dan patuh pada undang undang.

Dalam perjalanan ke sana,abghalim sempat juga jual ubat dan letupkan beratus biji bom…..hahahahaha bagi mengelakkan kebosanan.Bercerita kami tentang pengalaman hidup.Selepas melalui perjalanan yang panjang kami pun sampai di Ladang Ulu Yam.

Abang Sidek dan Kak Cik sedia menanti kedatangan kami.Kami dibawa masuk ke pejabat operasi Ladang Ulu Yam dan taklimat di beri oleh abang Sidek.Pada masa taklimat diberi saya tiada disana…maklumlah dah sebulan tak datang ,banyak perkara yang harus saya selesaikan.

SERAMA KEDAH and the gang dibawa menijau keseluruhan Ladang Ulu Yam yang luas melebihi 30 ekar itu.Penat jugalah mereka berjalan,dah la bulan puasa.Mereka diterangkan cara cara prosss memerah susu lembu.Kesempatan itu juga telah diambil oleh SERAMA KEDAH untuk merakamkan gambar gambar untuk membuat rujukan.

Setelah meninjau ladang,perbincangan pembelian lembu pun diadakan.Serama Kedah bercadang membeli 4 ekor lembu tenusu yang siap sedia untuk diperah.
Penghantaran akan dibuat pada hujung minggu ini.Harapan Ladang Ulu Yam pada SERAMA KEDAH agar dia akan berjaya.InsyaAllah sekiranya ada masalah jangan segan silu menghubungi pihak kami terutama Abg Sidek (Master In Lembu and Kambing) .

3 comments:

Awanama 25 September 2007 9:38 PG  

Assalamualaikum ...bang halim
Woww bangga sungguh dapat tengok gambaq sendiri dalam web site ladanguluyam.Alhamdulillah tercapai juga hasrat sampai ke sana....
Moga kita dapat bertemu lagi..InsyaAllah..wassalam

SERAMA KEDAH

Unknown 25 September 2007 11:00 PG  

SERAMA KEDAH

Apa yang di dunia ini hanyalah sementara.Sama sama kita berkongsi ILMU.Dengan ILMU dapat menghubungkan kita antara dua alam yg berbeza kelak bila kita meninggal dunia ini menuju ke dunia sana.

Kami di Ladang Ulu Yam berdoa agar SERAMA KEDAH dan seluruh muslim dan mulimat agar senantiasa berjaya dan diberkati Allah swt....amiin

Awanama 26 September 2007 11:55 PTG  

salam abg halim, wah semakin hari semakin maju abg halim skang?

About This Blog

Blog Ladang Ulu Yam dibina sejak 2007
Sila hubungi uluyamfarm@gmail.com
019 2195589 or 012-3770445

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP