LTU

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA PEMBACA BLOG LTU...MUSIM QURBAN BERMULA..SILA SINGGAH KE LADANG TERNAKAN ULU YAM UNTUK MELIHAT SENDIRI TERNAKAN KAMI ATAU HUBUNGI 0192195589 Puan Zaitun OR En Sidek 012-3770445

GEMPA BUMI DI SUMATRA INDONESIA

Salam Ramadan dan Salam Ternakan
Baru baru ini kita dikejutkan lagi dengan ancaman Tsunami yang bakal menyerang utara Semenanjung Malaysia.Tertanya tanya kita dimana pula berlakunya gempa bumi.Orang kita selalu menoleh ke negara jiran Indonesia.Dalam benak memikirkan bagaimana keadaan mangsa disana dalam menghadapi bulan RAMADAN yang mulia ini.Simpati kita mula tak terperi...........Ayuh MALAYSIA hulurkan bantuan mu.....
Utusan-Maybank lancar tabung bantu mangsa

KUALA LUMPUR 14 Sept. – Utusan Malaysia dan bank terbesar di negara ini, Malayan Banking Bhd. (Maybank) menggerakkan usaha membantu mangsa-mangsa gempa bumi di pulau Sumatera dengan menubuhkan Tabung Gempa Bumi Nusantara Utusan-Maybank.
Tabung itu dilancarkan hari ini bertujuan meringankan penderitaan mangsa gempa bumi di kepulauan tersebut yang kini menjalani ibadah puasa dalam keadaan yang menyedihkan dan serba kekurangan.

Dengan menggerakkan tabung itu, akhbar Utusan Malaysia dan Maybank berharap orang ramai di negara ini dapat membantu meringankan beban mangsa gempa bumi terlibat menjelang hari lebaran.

Bagi umat Islam, Ramadan ialah bulan untuk meningkatkan ibadat dan kemurahan hati bagi membantu orang lain yang berada dalam kesusahan.BACA DISINI.

0 comments:

About This Blog

Blog Ladang Ulu Yam dibina sejak 2007
Sila hubungi uluyamfarm@gmail.com
019 2195589 or 012-3770445

Lorem Ipsum

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP